Fotoreportage Filip Stevens (Image of Light)

Fotoreportage & verslag Koen Slos
"Gisteren speelden op mijn droomzolder Lieselot De Wilde en Peter Verhelst. Lieselot kreeg ik vorig jaar per toeval te horen, ik denk op de Gentse Feesten. Toen ben ik blijven staan en alles kon me gestolen worden. Wel dit gevoel wisten die twee gisteren weer bij me op te wekken. Het was ook fijn om voor elk nummer toch een woordje uitleg te krijgen. Mijn Italiaans trekt echt op geen scroto. En dan was het tijdens het nummer alsof je het echt begreep. Het was een ronduit schitterend concert."

Fotoreportage & verslag Gunter Vanderbeken
"Napolitaanse gezangen, naar schatting een collectie van meer dan 25.000 liederen. Vurige gezangen over de liefde, vrouwen, Italian koffie,… de muzikale trots van Italië die wereldwijde bekendheid geniet.
Keuze genoeg dus… Het duo Bel Ayre met sopraan Lieselot De Wilde en gitarist Peter Verhelst vertolkte gisteren op een geheel eigen, fijnbesnaarde manier een aantal van die liederen.
Daar de teksten in het Napolitaans zijn, een Italiaans dialect dat zelfs voor veel niet–Napolitaanse Italianen moeilijk te begrijpen is, was het mooi meegenomen dat Lieselot tussen de liederen het woord nam en wat meer informatie gaf over de inhoud van elk lied. Het was meteen ook de ideale gelegenheid om er een vleugje humor in te verwerken. Iets wat het publiek enorm wist te waarderen. Het werd een zeer gezellige avond, waarbij beide muzikanten na de voorstelling ook nog ruimschoots de tijd namen om met het talrijk opgekomen publiek en vrienden wat na te praten in de binnentuin van het Huis van Alijn."